søndag 8. mars 2009

OUTREACH

Lille ballerina.

På HLH finnes det 1 stasjonær mor/barn klinikk, og 1 mobil klinikk. En dag var jeg så heldig å få være med på en mor/barn klinikk ca en 2 timers kjøretur fra sykehuset, til et sted som heter Luxmanda. Hver måned er den mobile klinikken innom 29 steder i Hanang, Mbulu, Karatu og Singida distriktene. 7 av disse stedene må besøkes med småfly. Her strømmer folk til kontroll, og det undersøkes gjerne 100 mødre og nærmere 200 barn gjennomsnittlig på en dag (på de store klinikkene vel å merke). Graviditets undersøkelser, vaksinasjoner, HIV testing, informasjon og veiledning, undersøkelser av barn under 5 år dersom de er syke. Og alt er gratis. Noen ganger er også øyenleger og tannleger en del av det mobile teamet.

Masweta er ei fiffig dame og jobber som ufaglært med lang erfaring. Hun har også vært barnepike for nordmenn, og lirer av seg strofer på flytende stavangers om hun vil. LØYE.
Mor/barn.
Mange glade, samt småstressa mødre som får barna sine veid av Mansweta.
Barnet følger også med :)
Fargerikt.
Sjarmør.
Mannen med det fine kamerat. Tror bare det var til pynt, i grunn. Han fant en bille som kravla opp på armen sin.
Slik så billen ut.

Mødre står i meterlang kø for å levera skjema med info om babyene sine.
Graviditetskontroll bak en ussel kanga..
Spesiell kreasjon på denne lille jenta...eh, bh-kjole??
På outreach tar folk med seg varene sine og lager mini marked.
Fin og rar plantevekst.
To venner følger med på veiinga.
Som eneste mzungu (hvit person) får man litt oppmerksomhet, spesielt når en befinner seg langt inni bushen. Kangaene som jeg har på meg er gave fra Maggie. På Haydom og ellers på landet må man dekke seg til, særlig knærne og skuldrene (som sees på som svært SEXY). 

3 kommentarer:

Majken Elisabeth sa...

Kjempefine bilder, Kakka! Du er flink! Morsomt å se hvordan du har det. Sååå mange søte barn! Gleder meg til å se deg igjen - nuss

KARRIHARRY sa...

Tack så hemskt mycket :) Ja barnå e så søde at eg har lyst å stappa de neri kofferten når eg ska hjem.
Ska ble kjekt å se deg og igjen, honnybie!

Linda og Anders Lilleheim sa...

Dine søskenbarn var ikkje så begeistra for Masweta...De fekk nemlig ikkje gjera som de sjøl ville når ho passa dei :):) tøffe jente!