søndag 15. mars 2009

GIRENGIDA <3

Datogagutten Girengida (13) besøkte oss i noen dager. Han hadde tatt bussen helt alene i 6 timer for å komme til Haydom. Da han var 5 år, fikk han en ku over foten, og faren tok han med til sykehuset. Før han fikk vite at foten måtte amputeres, stakk faren av. Det er fortsatt et tabu å ha et handikappet barn, men det har heldigvis blitt litt bedre med årene. De som holder sterkest fast på tradisjonene, er dem som bor langt utpå landet og borte fra sivilisasjon. Da faren stakk av, var det heldigvis en onkel som tok Girengida med til en boardingskole, og der har han bodd siden. Foreldrene har ikke besøkt han en eneste gang, men vil sannsynligvis komme tilbake når han har tjent penger som de kan dra nytte av...sykt sykt. 
Girengida kom hit for å få ny protese. Det fikk han, og var veldig stolt av å kunne gå i "tanga"  flipp flopper! Her spøker han litt med krykka si. Hoho. 
Popcorn hadde han aldri sett før. Heller ikke strykejern og andre rare dupeditter som vi er avhengige av. Høydepuktet var da han fikk sy seg ny bukse hos skredderen. Skoleuniformen er i grunn shorts, men han ville så gjerne skjule protesen, og fikk lov fra rektor å gå i bukse. Det neste høydepunktet var pennene han fikk,drikkeflaske og en tallerken. Har aldri sett noen som har blitt så glad for en penn i hele mitt liv.
Spill.
Hadde sykepleiestudentene over på kveldsmat, noe de satte pris på da det eneste de får å spise på skolen er ugali, bønner og en inntørka pinglefisk. Vi spilte et spill ingen kan navnet på, med egne regler og allting. Safi kabisa.

1 kommentar:

MzunguBodil sa...

Kjekt å se at flaska og tallerkenen fikk en ny eier! Savner deg på facy:) Gleder meg til 19. april, men jeg har vakt da - så jeg er ikke sikker om jeg kan være på flyplassen. Hva er din ankomstid?